Facile, rapide et gratuit

Créez votre site maintenant

Je crée mon site
Site gratuit créé sur

MASSIMO MANDELLI ARCHITECTE DESIGNER 

CREATIONS 2017

CREATIONS 2017

LAMPE CHAOS

Lamp Chaos - At first there was the Chaos, primacy and primary energy, the vacuum before the creation of the cosmos and the artificiality of man, the intervention of Euclidean geometry.

2015   PROJET  BIVOUAC

CONCOURS

DOLOMITES ITALY

2015   PROJET  BIVOUAC

ITALIAN MOUNTAINS DOLOMITE CABIN BIVOUAC
SPIRAL:
- AMMONITE AND GALAXY
- CAP SPACE BETWEEN EARTH AND UNIVERSE
REPORT
concept
One capsule between land space and time.
The place and route, the slow rise to the top, the sky, at an altitude of 2400 m. above sea level, give us time to reflect and meditate on the most 'important questions of man, life and space. moreover we Dolomite mountains formed from marine sediments of the Paleozoic emerged about 500 million years ago and here we travel in time, here the genius loci is shown in all its power.
A geometry is imposed between the fossil tracks that they are often in these places, that of 'ammonite (the ammonite which are the fossilized remains that sees in Nautilus counterpart still living) a clam floating in the primordial oceans and which is protected with a shell with a typical spiral shape.
The natural geometry of the spiral galaxies, and we also evokes any possible association between the infinitely large and the infinitely small.

 

project description
cockpit
Our "Capsule earth-space-time" is a small area of about 16 m2, a cabin with a metal case truncated cone inverted flared up cut diagonally from the mono-pitched roof of about 45m2. The facade is covered with trapezoidal panels on the north and west without openings, while its 9 (about 2.5 m2 of glazing total) windows facing east, south-east facing overlooking the magnificent view towards Auronzo.
bivouac
entrance
It leads through the door provided with inset double-glazed and we are in the hallway with shelves to store equipment mountaineering (backpacks, boots, skis and cc.) And the Wardrobe for the housing of the logistical and equipment provided .
This space is a filter zone lowered compared to the living area and pemette also be able to access the rooms with the amenities without disturbing the hikers during rest. The floor will be equipped with a water drain to the outside.
table area
Accessed after the raised area of the living-bunks in which the geometric center is made up of the sitting-area table for 10-12 persons made in the crook of the floor.
The table and seat are fixed and the latter becomes the decking and simultaneously allows both sitting around the table is a chance to rest or access to the upper levels of the bunks.

CONCOURS

MARTIGNY

2010  PROJET FLAGSTONE 

PRODUITS

GRATTUGIA

RAPA NUI

PRODUITS

MANIGLIA

TUCANO

1986 HONORABLE MENTION

KING FAHAD AWARD